klarinettist Frank van den Brink en pianist Jaap Kooi treden samen op tijdens Randmeerconcert

Foto: Eigen foto

In De Verbeelding van Zeewolde vindt op zondagmiddag 24 november om 14.30 uur weer een Randmeerconcert plaats. Dan treffen twee grote Nederlandse instrumentalisten elkaar: klarinettist Frank van den Brink en pianist Jaap Kooi.

Zij brengen als duo een aantrekkelijk, onderhoudend en ontspannend programma met kamermuziek van spraakmakende componisten uit de negentiende en twintigste eeuw. Pure romantiek (Carl Maria von Weber en Robert Schumann), verrassend en fantasierijk (Francis Poulenc en Claude Debussy) en, als hoogtepunt, de sfeervolle vergezichten van een tot rust gekomen Johannes Brahms. Een middag waar bezoekers zich een paar uurtjes in kunnen verliezen, weer of geen weer.

De carrières van de beide musici zijn indrukwekkend. Beiden hebben hun sporen niet alleen binnen de landsgrenzen verdiend, maar ook ver daarbuiten. Frank van den Brink heeft na zijn bekroonde opleiding een lange staat van dienst in diverse orkesten opgebouwd. Hij is solo klarinettist van het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast heeft hij eenzelfde markant aandeel in het Nederlands Blazers Ensemble. Jaap Kooi heeft al vanuit zijn studietijd een drukke en veelzijdige concertpraktijk als solist, kamermuziekspeler en begeleider van instrumentalisten en zangers. Hij musiceert in alle genres en stijlen tussen Bach en onze tijd. Hij trad her en der over de wereld en ook voor de radio op als concertsolist. Jaap Kooi is tevens docent aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Kijk voor kaarten op de website www.randmeerconcerten.nl.