Vanavond in de Oude Kerk de muziek-vertelvoorstelling ‘Papa, waar blijf je?’

Foto: Redactie

Willemijn de Weerd en Marieke Booy presenteren vanavond (woensdag 25 september) hun nieuwe muziek-vertelvoorstelling in de Oude Kerk. De voorstelling is gemaakt bij het nieuwste boek van Willemijn de Weerd ‘Papa, waar blijf je?‘, dat verschijnt in het kader van de 75-jarige herdenking van de Razzia in Putten. Iedereen is van harte welkom om de voorstelling te bezoeken. De voorstelling begint om 19.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. De toegang is gratis.

Op 1 oktober 1944 vindt in Putten een razzia plaats naar aanleiding van een mislukte verzetsaanslag. Meer dan 600 mannen worden afgevoerd naar kamp Amersfoort. Later komen de mannen in verschillende concentratiekampen in Duitsland terecht. Velen keerden niet terug. De Stichting Oktober 44 uit Putten besteedt jaarlijks aandacht aan deze gebeurtenis. Willemijn de Weerd schreef er een boek bij, waarin ook de vader van Anna, de hoofdpersoon, wordt weggevoerd. Na de bevrijding wacht Anna in spanning af. Zal haar vader weer thuiskomen?

Samen met Stichting Oktober 44 geven Willemijn en Marieke een muziekvoorstelling rondom het boek ‘Papa, waar blijf je?’. Vanavond vertellen zij door middel van verhalen, beeldmateriaal en muziek over deze indrukwekkende gebeurtenis. Er zullen nummers worden gespeeld als Schindlers list, Chiquilin de Bachin.

Willemijn de Weerd woont in Putten. Maar liefst twee keer won ze de prijs Het Hoogste Woord. Willemijn geeft regelmatig workshops en voorstellingen.