Inloopspreekuur voor senioren die vragen hebben over het reizen met bus en trein

Foto: Archief

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur op maandag 9 september en een proefreis in Putten op woensdag 11 september.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. Deze ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen op maandag 9 september van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Bibliotheek Putten aan de Brinkstraat 56.

Tijdens de proefreis, die op woensdag 11 september wordt gehouden, laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen deelnemers duidelijk uitgelegd hoe ze kunnen in- en uitchecken met hun OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan er geoefend worden met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem een geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding worden belangstellenden geïnformeerd over het exacte tijdstip en de opstapplaats. Aanmelden kan via de website www.ervaarhetov.nl/proefreis of telefonisch via telefoonnummer (038) 454 0130.

De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Bel voor meer vragen naar (038) 454 0130 of stuur een e-mail naar: [email protected].