Putter Stoomgemaal houdt de laatste zomermaaldag van deze vakantieperiode

Foto: Putter Stoomgemaal

Het Putter Stoomgemaal houdt morgen (zaterdag 24 augustus) de laatste zomermaaldag van deze vakantieperiode. De vrijwilligers willen nogmaals het gemaal draaiend tonen aan bezoekers.

Bezoekers zijn welkom op het gemaal tussen 10.00 uur en 16.00 uur en de machine is in werking vanaf 11.00 uur. De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg over de Arkemheense polder en het stoomgemaal. Uiteraard willen zij ook alle vragen die de bezoekers, na alle uitleg, nog hebben graag beantwoorden.

Kinderen mogen de stoker helpen het vuur gaande te houden. Door dit te doen kunnen zij een diploma als hulpstoker bemachtigen. Onder het genot van een verfrissing kunnen de aanwezigen in de schuur terecht om het geheel op zich te laten inwerken. Ook kunnen zij de daar tentoongestelde kleine stoommachines, miniatuur machientjes en nostalgische toestellen bezichtigen.

De toegang tot het Putter Stoomgemaal is gratis, evenals de drankjes in de schuur. Echter een bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten. Bekijk voor meer informatie de website www.putterstoomgemaal.nl of bel naar 0342 414 418 of 06 5762 1244.