Wethouder en fractievoorzitter bedwingen de Mont Ventoux voor het goede doel

Foto: Lubbert van den Heuvel

Wethouder Priem en fractievoorzitter van de ChristenUnie Van den Heuvel zijn vanmorgen in alle vroegte begonnen aan hun uitdaging voor de Stichting Join4energy. Zij beklimmen vandaag de Mont Ventoux en vragen hiermee aandacht voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Ook hebben ze geld opgehaald voor meer onderzoek naar deze ziekte.

De wethouder laat op woensdag 12 juni weten: “Vannacht vertrekken wij naar de Mont Ventoux om komende zaterdag deze berg te bedwingen samen met wethouder Gert van den Berg uit Nunspeet en ChristenUnie fractievoorzitter Lubbert van den Heuvel uit Putten. Dit voor het goede doel www.Join4Energy.nl.”

Gisteren hebben de heren de Mont Ventoux vast verkend. Van den Heuvel meldde gisteravond via zijn facebookaccount: “Nog een paar uur en dan zitten de eerste helden alweer aan het ontbijt. Na een mooie dag, met het laatste trainingsmoment, was het vanavond tijd voor een heel bijzonder moment. Begeleider Maarten Nijland nam het woord om iedereen nog even te motiveren voor morgen. De deelnemers werden er stil van. Daarna kwamen elf (mito) moeders van kinderen met een energiestofwisselingsziekte naar voren. Zij bedankten de mensen die dit evenement al tien jaar mogelijk maken. Op zo’n moment besef ik de rijkdom van gezonde kinderen. Tegelijkertijd besef ik waarom ik hier ben en morgen ‘die bult’, de Mont Ventoux, op ga. We kwamen zakdoekjes te kort. Een geweldige motivatie om morgen alles te geven voor de kinderen met een energiestofwisselingsziekte.”

Van den Heuvel besluit: “Dank aan alle sponsors die in de achterliggende periode een gift voor Stichting Join4Energy hebben overgemaakt. Heb je nog geen gift overgemaakt en draag je dit doel een warm hart toe, het kan nog steeds via www.join4energy.nl/mont-vento…/registration/hero/245/.

Putten.nieuws.nl wenst wethouder Priem en Raadslid Van den Heuvel veel succes.