Centrum van Putten als erepodium voor veteranen uit Putten, Ermelo, Nijkerk, Harderwijk en Zeewolde

DUKW landingsvaartuig
DUKW landingsvaartuig
Foto: Eigen foto

Met nog een paar dagen te gaan is de veertiende Regionale Veteranendag weer een feit. Op zaterdag 22 juni zal het centrum van Putten een erepodium zijn voor de regionale veteranen uit Putten, Ermelo, Nijkerk, Harderwijk en Zeewolde.

De dag wordt geopend door de Puttense burgmeester Lambooij en de waarnemend voorzitter van de Stichting Regionale Veteranendag Noord West Veluwe. Deze dag is er van alles te zien in het centrum van Putten. Zo zijn er diverse militaire voertuigen te bezichtigen, maar een deel daarvan is ook beschikbaar voor een rondrit door Putten. Orkest Koninklijke Marechaussee houdt een concert en er zijn verschillende militaire en veteranen stands waar veel informatie verkrijgbaar is. Verder kan het publiek ook actief bezig zijn door het nemen van een hindernisbaan en is er voor de jongste jeugd een springkussen te vinden.

De burgemeester van Nijkerk, Gerard Renkema, heeft ook zijn aanwezigheid toegezegd en de staatsecretaris van Defensie, Barbera Visser, zal door de burgemeester van Putten en de waarnemend voorzitter van de Stichting Regionale Veteranendag Noord West Veluwe rondgeleid worden over het terrein.

Tijdens de regionale veteranendag is ook veteraan Theo Arnold met een DUKW landingsvaartuig aanwezig. Dit is een amfibisch voertuig, die kan dus rijden en varen. De lengte van het voertuig is een indrukwekkende 9,5 meter, weegt 6500 kilo en is 2,7 meter hoog. Het landingsvaartuig stamt uit 1943 en heeft dienst gedaan in het Engelse leger.

De gehele dag is gratis toegankelijk voor publiek.