Stoom en natuur in polder Arkemheen

Foto: Eigen foto

Het oude stoomgemaal Hertog Reijnout (1883) is op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, voor publiek in werking. Het is een beleving voor alle zintuigen, behalve de smaak.

Heerlijk stoom afblazen en daarna weer op stoom komen. Wie weet kunnen aanwezigen mee met de stoomtrein op de 100 meter lange minirail. En de Pinksterfee heeft een letterspeurtocht uitgezet.

De kuikens, pullen, van de scholekster, kievit, grutto en tureluur zijn al behoorlijk groot en scharrelen door het hoge gras. Wanneer gaan ze verder vliegen? De bermen van de Zeedijk kleuren de polder.

Neem boven op de zolder van het bezoekerscentrum een kijkje bij de foto-expositie ‘Vrijwilliger in Beeld’. Fotograaf Hans Krudde heeft de vrijwilligers van het stoomgemaal vastgelegd. Zonder vrijwilligers geen draaiend stoomgemaal.

De toegangsprijs bedraag 4 euro voor volwassenen en kinderen tot 14 jaar betalen 2 euro. Het Stoomgemaal Arkemheen is te vinden aan de Zeedijk 6 in Nijkerk. Kijk voor meer informatie op de website www.stoomgemaal-arkemheen.nl.