Markt in het teken van het voorjaar en moederdag

Foto: Redactie

Ondernemers Karin Kubiak, Sander Datema en Klaas Jager organiseren al een aantal jaren themamarkten in het centrum van Putten. Dit doen zij onder de naam Team Puttense Dagen. Ook dit jaar worden er weer vier markten gehouden in de zomerperiode. Morgen (zaterdag 11 mei) staat de eerste markt op het programma.

De ‘Meimarkt’ wordt aanstaande zaterdag 11 mei gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur en deze zal in het teken staan van het voorjaar en van moederdag. In de Dorpsstraat, De Kerkstraat en de Verlengde Dorpsstraat worden er kramen opgebouwd waar verschillenden kooplieden hun waren aan de man proberen te brengen. Het Kerkplein wordt ingericht voor hobbyisten en kunstenaars. Zij zullen het publiek graag hun werk laten zien. Er komt een oplegger met voorjaarsbloemen en planten om vanuit de wagen bloemen en planten aan de man te brengen. Ook het Nederlands Pluimveemuseum is aanwezig en neemt kuikentjes mee. Schietclub Wilhelm Tell en Susil’s bruidsmode zijn tijdens deze eerste markt ook aanwezig. Daarnaast zorgt een harmonicaclub voor wat gezellige muziek en is er voor de kinderen een zweefmolen in het centrum te vinden.

De tweede en volgende markt staat gepland voor zaterdag 8 juni en dan is er van alles te zien op het gebied van modelbouw. Zo zijn de modeltruckers uit Harderwijk aanwezig en worden er demonstraties met modelbootjes gehouden. Music Your Way verzorgt die dag de muziek door optredens van leerlingen en ook de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zal zich presenteren in het centrum van Putten.

De derde markt wordt gehouden op zaterdag 22 juni en die staat in het teken van veteranen. De militaire kapel verzorgt de muziek en het publiek kan gratis een rondje meerijden in oude legervoertuigen. Er komen kramen met leger gerelateerde artikelen en ook de wervingstruck van defensie doet Putten aan. Dit alles is weer op het Kerkplein te vinden terwijl er uiteraard in de winkelstraat weer een grote markt wordt opgebouwd. Hier zullen de meest uiteenlopende producten en artikelen te vinden zijn.”

De laatste markt van Team Puttense Dagen staat voor 7 september gepland.