Uniek verkeersbord geplaatst op fietspad aan de Puttense Zeedijk

Foto: Redactie

Wethouder Koekkoek heeft zojuist (donderdag 9 mei) een bord ‘Racer te gast’ bij het fietspad op de Zeedijk onthuld. Dit verkeersbord is in eigen beheer ontwikkeld en met het plaatsen van het verkeersbord vraagt de gemeente Putten aan de vele, meer prestatiegerichte fietsers om rekening te houden met de recreatieve gebruikers van het fietspad.

“We plaatsen dit bord nu, omdat het fietsseizoen weer langzaam begint. Dit fietspad wordt veel gebruikt door recreatieve fietsers, maar ook door wielrenners. Soms komen er grote groepen langs en de bedoeling van het bord is dat snelverkeer en recreatief verkeer rekening met elkaar gaan houden. We hebben dit bord zelf ontwikkeld en het mooie is dat Nijkerk het zo’n leuk bord vindt dat zij het ook gaan plaatsen op hun deel van het fietspad. We trekken hier samen in op. Ik vind het een mooie manier van samenwerking.”

Met de plaatsing van het bord neemt de wethouder tevens een voorschot op de aanstaande verbetering van het fietspad op de Zeedijk in de gemeente Putten (september 2019). Het fietspad op de Zeedijk is dringend aan onderhoud toe. Het pad is te smal voor de functie en het gebruik ervan. De fietsroute is aangemerkt als lange afstandsroute en maakt deel uit van het Gelders Fietsnetwerk (GFN). Om het fietspad veiliger, duurzamer en comfortabeler te maken wordt het fietspad verbreed. Hierbij wordt natuurvriendelijk beton toegepast.