Gerrit Grevengoed neemt koninklijke onderscheiding in ontvangst

Foto:

De heer Gerrit Grevengoed (64 jaar) mocht tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, die op dit moment in Putten plaatsvindt, ook een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.

Speciaal voor Grevengoed was burgemeester Lambooij naar Zalencentrum De Aker gekomen om hem te vertellen dat hij zich mocht verheugen op het feit dat het Koning Willem Alexander had behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

“U ontvangt deze onderscheiding omdat u sinds 1978 diverse hand-en-spandiensten verleent aan mensen die in een moeilijke situatie verkeren. Hiervoor verricht u allerlei administratieve werkzaamheden, geeft adviezen en begeleidt mensen in hun loopbaan en bij ontslag. Verder bent u actief als vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Putten, alwaar u fungeert als bezoekbroeder en als ouderling. Ook The Gideons, afdeling Lelystad-Harderwijk kunnen op u rekenen. U zet zich in voor het verspreiden en beschikbaar stellen van de Bijbel. Daarnaast bent u sinds 2017 actief als bestuurslid van de Stichting Oktober 44”, aldus Lambooij.

“In het verleden gaf u van 1978 tot 1982 wekelijks leiding aan jongeren vanuit de Hervormde Gemeente in Putten. En daarna was u respectievelijk bestuurslid, penningmeester en voorzitter van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Putten. Ook bent u enige tijd bestuurslid van de Putten Power Run geweest en heeft zich onder andere ingezet voor de veiligheid van de deelnemers. Thans helpt u nog bij het op- en afbouwen van het parcours. Aan de Putten Power Run doen inmiddels ruim 500 deelnemers mee. De run was in eerste instantie ontstaan voor de Stichting Rusland Kinderhulp.”

Na het officiële gedeelte was er voor de aanwezigen nog koffie met een oranje traktatie en daarbij werd gezellig nog even nagepraat.