Mars van der Meer is koninklijk onderscheiden

Foto: Redactie

De heer Mars van de Meer (69 jaar) is zojuist (vrijdag 26 april) koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Lambooij was naar Woon- en Zorgcentrum Elim gekomen om hem dit heuglijke nieuws te vertellen en hem de bijbehorende decoratie op te spelden.

Van de Meer krijgt deze koninklijke onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden. Zo is hij sinds 1998 vrijwilliger bij de Stichting Truckfestijn Putten. Hij is voor deze stichting actief als EHBO’er en coördinator hulpverlening. Hij werft andere EHBO’er, maakt de roosters en verzorgt de catering. Sinds 2013 is Van de Meer werkzaam als klusjesman en verzorgt hij de administratie bij het woon- en zorgcentrum Elim, locatie Hoef. Hij is daarnaast collectant voor het Alzheimerfonds en het Fonds Gehandicaptensport.

Maar dat is nog niet alles. Ook in Ermelo is Van de Meer actief als EHBO-vrijwilliger bij de zorginstelling ’s Heerenloo, maar ook bij de motorcrossvereniging ‘MC Volgas’ is hij als EHBO’er aanwezig bij trainingen en wedstrijden.

In het verleden was Van de Meer vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Putten en de Geneeskundige Eenheid West van Veiligheidsregio Noordoost-Gelderland.

In de periode van 1999 tot 2013 was hij mantelzorger voor zijn echtgenote. De echtgenote van de heer Van de Meer lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hij nam de verzorging op zich bij de verzorging van deze progressieve ziekte. Hij nam steeds meer huishoudelijke taken over, kalmeerde zijn echtgenote overdag en ’s nachts bij aanvallen. Dat deed naast zijn voltijdsfunctie en artroseklachten. Toen het ziektebeeld verergerde ondersteunde hij zijn echtgenote tevens bij toiletbezoek en bij de maaltijden. Op dat moment liet hij in overleg met zijn werkgever zijn contract omzetten naar een deeltijdcontract om de zorg voor zijn echtgenote te blijven kunnen dragen. Ook moest hij daarom afscheid nemen van een deel van zijn vrijwilligerswerk onder andere bij het Nederlandse Rode Kruis en het daartoe behorende SIGMAteam. In 2013 is zij opgenomen op de gesloten afdeling van het Woon- en Zorgcentrum Elim.