Nieuwe toeristische wegwijzers voor Putten

Foto: Redactie

Omdat het huidige systeem van bewegwijzering verouderd, rommelig en onoverzichtelijk is, wordt Putten voorzien van nieuwe toeristische wegwijzers. Vanmiddag (woensdag 6 maart) gaf wethouder Koekkoek het startsein. De komende tijd worden alle borden vervangen.

Vorig jaar heeft het college van burgemeester en wethouders onder de titel ‘Wegwijs in Putten’ een plan van aanpak voor de vervanging van de bordenbrij opgesteld. Nu is er een begin gemaakt met de uitvoering. Met de vervanging van het systeem van bewegwijzering komt het college tegemoet aan een lang gekoesterde wens van de toeristische sector in Putten. Onder toeziend oog van Henk van Elten en Peter van Essen, bestuursleden van de Puttense Recreatie Ondernemers Vereniging (PROV) werd het eerste bord geplaatst. De PROV is erg blij met de nieuwe borden.

De nieuwe bruine bordjes verwijzen naar toeristische bedrijven en bezienswaardigheden. Blauwe bordjes verwijzen naar maatschappelijke voorzieningen zoals sportvelden, bibliotheek en gemeentehuis. Ook de parkeerroute is aangegeven met blauwe wegwijzers. Met dit nieuwe systeem sluit Putten aan bij de manier van bewegwijzeren in omliggende gemeenten op de Veluwe.

Het project wordt uitgevoerd door het bureau Revis, onderdeel van de HR groep.