Waar kan de verkeersveiligheid verbeterd worden?

Foto: CDA Gelderland

Verbetering van de verkeersveiligheid staat voor CDA Gelderland bovenaan als een van de belangrijkste speerpunten voor de komende periode. Via social media wordt momenteel een inventarisatie van de grootste knelpunten gemaakt.

Lijsttrekker Gerhard Bos: “Onze kinderen moeten veilig naar school kunnen, mensen moeten veilig naar hun werk of sportvereniging kunnen. Op veel plekken in onze provincie kan dat nog beter. Wij vragen via onze social media kanalen aan mensen waar zij vinden dat de verkeersveiligheid verbeterd kan worden.”

Het CDA zet de komende jaren sterk in op verkeersveiligheid, bijvoorbeeld als het gaat om de provinciale wegen waar relatief heel veel ongelukken gebeuren. Maar ook op fietspaden en voetpaden is volgens het CDA nog een slag te maken. Bos: “De provincie heeft veel plekken al in kaart, maar we willen juist ook van mensen zelf horen waar in Gelderland winst te behalen valt.” Met deze reacties wil het CDA een actieplan opstellen om concreet vervolg aan de lijst met gevaarlijke verkeerssituaties te kunnen geven.