Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd door pianoduo Blaak

Foto: Manfred Pollert

Pianoduo Blaak speelt op zaterdagavond 23 februari om 20.00 uur de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Het concert vindt plaats in Veluvine in Nunspeet.

Canto Ostinato is sinds de première in 1979 veruit het bekendste Nederlandse klassieke muziekstuk. Het is populair onder jong en oud, ook buiten de geijkte concertzaal. De luisteraar voelt zich meegevoerd in de betovering van een lange stroom welluidende klanken, doordat de musici in een strakke ritmiek een stapsgewijze opeenvolging van fijnzinnig wisselende motieven laten horen. Er is alle ruimte om te kiezen met hoeveel instrumenten er gewerkt wordt en met welke – piano, snaarinstrumenten, orgel – en ook de tijdsduur is vrij. De uitvoering mag naar eigen inzicht desnoods eindeloos doorgaan. Componist Ten Holt werd er onmiddellijk wereldberoemd mee.

In dit concert is het anderhalf uur onafgebroken genieten. De subtiel verlichte Rabozaal van Veluvine in Nunspeet en de comfortabele stoelen nodigen uit tot complete overgave aan het samenspel van de twee vleugels onder de handen van de gebroeders Blaak.

Martijn en Stefan Blaak zijn beiden cum laude afgestudeerd. Daarna hebben zij met vele optredens als pianoduo in binnen- en buitenland een grote reputatie opgebouwd. Zij brachten reeds enkele CD’s en video’s uit. Televisie en radio doen herhaaldelijk verslag van hun concerten op grote festivals en bekende podia.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Er is géén pauze. Kaarten kosten 6 euro voor jongeren en 22 euro voor volwassenen en zijn te verkrijgen via de website (TicketUnie). Wie hiertoe niet in de gelegenheid is kan tegen contante betaling (geen PIN) een kaart kopen aan de ingang van de Rabozaal. Meer informatie staat op randmeerconcerten.nl.