Wie helpt mee tijdens de opschoondag?

Foto: Gemeente Putten

De landelijke opschoondag komt er weer aan. Zaterdag 23 maart gaan vrijwilligers aan de slag om Putten zwerfafvalvrij te maken.

Elk jaar wordt in maart in alle gemeenten in Nederland de opschoondag gehouden. Ook in Putten is deze dag ondertussen traditie geworden. Jaarlijks gaan ongeveer 250 mensen aan de slag, verdeeld over verschillende groepen. Gemiddeld wordt er tussen de 1.500 en 2.000 kilo zwerfafval opgeruimd. Op deze manier werken vele vrijwilligers samen aan een mooi en schoon Putten.

Ook dit jaar gaan belangstellenden op zoveel mogelijk plekken in de gemeente aan de slag. Op 23 maart zal er tussen 09.00 uur en 12.00 uur door de hele gemeente zwerfafval worden verzameld. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers en zakken om het materiaal in te verzamelen. Ook wordt er gezorgd voor de afvoer van het opgehaalde afval. Daarnaast verzorgt de gemeente een lunch voor alle deelnemers.

Belangstellenden die willen deelnemen aan de opschoondag kunnen zich aanmelden voor vrijdag 8 maart 2019 via www.putten.nl/opschoondag. Bel voor meer informatie met Nicolet van den Hoorn, telefoonnummer (0341) 359 681.

Samen doen is ook samen delen. Deel berichten over de opschoonacties en moedig elkaar aan tijdens de Landelijke Opschoondag via Facebook en Twitter. Dit kan via facebook.com/SupporterVanSchoon en facebook.com/gemeenteputten. Gebruik op Twitter de hashtags #LOD2019 en #Putten