Petitie gestart om de bereikbaarheid van Putten te verbeteren

Foto: Eigen foto

Jeroen de Vries heeft vanmorgen (woensdag 16 januari) een petitie aangemaakt voor het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten waarin hij oproept tot het stoppen en het terugdraaien van recente verkeersbesluiten die leiden tot het afsluiten van ontsluitingswegen rond Putten.

In de petitie staat: “Wij roepen het college van burgemeester en wethouders op het verkeersbesluit, waarin de gehele Arlersteeg en Leembruggerweg (gedeelte Oldenallerallee – Arlersteeg) gesloten verklaard is voor alle motorvoertuigen, terug te draaien. Putten en haar inwoners zijn gebaat bij een goede bereikbaarheid van het dorp en daar hoort een goede bruikbare verkeersontsluiting van en naar Nulde bij.”

Jeroen de Vries woont in Putten en werkt al jaren buiten Putten. “Ik zie dat ons dorp, door alle afsluitingen, steeds slechter bereikbaar wordt. Ik heb hier zelf last van, maar zie op social media dat veel meer bewoners dit als een probleem ervaren en hun ongenoegen uiten. Daarom ben ik deze petitie gestart. Nulde is een heel belangrijke ontsluitingsweg, maar niet meer makkelijk te bereiken. Sluipenderwijs worden er steeds meer wegen afgesloten. Ik snap dat dit voor bewoners van een dergelijke weg prettig is, maar een lastige bereikbaarheid zorgt er ook voor dat we in Putten steeds meer worden opgesloten.”

De Vries vervolgt: “Putten is alleen via Nijkerk of Ermelo/Harderwijk te verlaten. Ook kunnen we via Garderen de A1 bereiken. We zijn genoodzaakt om via veel ‘kruip-door-sluip-door’ wegen een snelweg te bereiken. Tachtig kilometer wegen worden omgebouwd naar 60 kilometer wegen en een hoop doorgaande wegen worden omgebouwd tot veredelde fietspaden. De gemeente houdt wel bijeenkomsten voor omwonenden die dan kunnen reageren, maar de grote groep forenzen laten deze bijeenkomsten aan zich voorbijgaan. Nu realiseren we ons de gevolgen. Putten is alleen nog bereikbaar via N-wegen.”

Als voorbeeld noemt De Vries de Nijkerkerstraat. “Om de A28 te kunnen bereiken rijden we massaal over de Nijkerkerstraat. Dat heeft tot gevolg dat we vanaf Landgoed de Salentein stapvoets rijden naar de oprit van de A28. Dat zorgt voor veel oponthoud en hiermee zadelen we de gemeente Nijkerk ook nog met een probleem op.”

Het starten van de petitie was volgens Jeroen de Vries een vrij spontane actie. “Ik wil hiermee gehoor geven aan de gevoelens van veel inwoners. Ik heb het idee dat het college in een soort tunnelvisie terecht is gekomen met betrekking tot hun besluitvorming en hierin de bewoners niet hoort of wil horen. Er worden grote woonwijken neergezet en de toegangswegen worden afgesloten. Daar snap ik geen hout van. Als er veel huizen worden gebouwd dan moet er ook voor een goed ontsluiting worden gezorgd.”

“Ik heb mijn mening, middels deze petitie, geventileerd en hoop dat deze veel wordt ondertekend.”