Putter Stoomgemaal houdt laatste draaidag van het seizoen

Foto: Eigen foto

Het Putter Stoomgemaal houdt aanstaande zaterdag (20 oktober) al weer de laatste draaidag van dit seizoen. De ketel wordt nog éénmaal opgestookt dit jaar voordat zij, aan het einde van de draaidag, leeggeblazen wordt om winterklaar gemaakt te worden.

De machine zal ook deze dag weer draaien. Vanaf 10.00 uur kan men een kijkje komen nemen en om 11.00 uur wordt de machine gestart en deze blijft in beweging tot 16.00 uur. De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg en beantwoorden, indien mogelijk, allle vragen. Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid om een hulpstokersdiploma te halen.

Als bezoekers alles in het gemaal gezien hebben kunnen zij in de schuur onder het genot van een kop koffie/thee of een glas frisdrank de daar op gestelde modellen en miniatuur machientjes op hun gemak bewonderen. Dit alles is gratis maar een bijdrage in de kosten wordt altijd op prijs gesteld.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten aan de oude zeedijk.  Meer informatie via de telefoonnummers. 033-2453257, 0612644162, 0342-414418 of op de website www. putterstoomgemaal.nl