De Tegemoetkoming Eigen Bijdrage Zorg 2018 is nu aan te vragen

Foto: Pixabay

De Tegemoetkoming Eigen Bijdrage Zorg 2018 is sinds vanaf 15 oktober 2018 tot en met 31 januari 2019 online aan te vragen.

Het aanvraagformulier is hieronder te downloaden of op te halen bij de Publiekswinkel van de gemeente Putten aan de Verlengde Dorpsstraat 3. Voor diegenen die dit jaar weer aan de voorwaarden voldoen en de aanvraag voor 25 oktober 2018 volledig indienen, wordt de tegemoetkoming voor 25 december 2018 uitbetaald.

>> Tegemoetkoming Eigen Bijdrage Zorg 2018 online aanvragen via DigiD

Men komt voor de tegemoetkoming in aanmerking als het inkomen in 2016 minder dan 40.000 euro bedroeg of als men aan een van onderstaande criteria voldoet:

  • U hebt een indicatie voor langdurige zorg. De looptijd is langer dan 1 jaar.
  • Vanuit de Wmo ontvangt u één van de volgende diensten:
    – Hulp bij het huishouden, de duur hiervan is langer dan 3 jaar.
    – Minimaal 4 uur per week begeleiding, de duur hiervan is langer dan 1 jaar.
    – Persoonlijke verzorging, de duur hiervan is langer dan 1 jaar.
    – Traplift, rolstoel of scootmobiel, u hebt deze langer dan 1 jaar.
    – Gehandicaptenparkeerkaart, de looptijd is langer dan 1 jaar.
  • U hebt het maximaal verplicht eigen risico (385 euro) voor de zorgverzekering betaald in 2017.

Vorig jaar hebben inwoners van de gemeente Putten het aanvraagformulier ‘Tegemoetkoming Chronisch Zieken’ ontvangen. Dit jaar heet het aanvraagformulier ‘Tegemoetkoming Eigen Bijdrage Zorg’. De naam is veranderd, maar de regeling is hetzelfde. Inwoners die in 2017 een tegemoetkoming voor chronisch zieken hebben ontvangen, krijgen het aanvraagformulier ‘Tegemoetkoming Eigen Bijdrage Zorg 2018’ thuis gestuurd.

Wilt u het aanvraagformulier liever niet online invullen, dan kunt u het formulier ‘Tegemoetkoming Eigen Bijdrage Zorg 2018 (PDF, 332kB)‘ downloaden, uitprinten en invullen.