Syb van der Ploeg in Theater Stroud mét Foppe de Haan

Foto: CSM Sportsound

De eerste artiest die komende zaterdag (29 september) het nieuwe theaterseizoen in het totaal verbouwde Stroud aftrapt, is zanger, componist én duursporter Syb van der Ploeg met zijn voorstelling Sportsound.

Het is een voorstelling waar sport en muziek samenkomen. De Friese Van der Ploeg gaat samen met zijn band én eregast Foppe de Haan op zoek naar de raakvlakken tussen muziek en sport, tussen winnen en verliezen.

In de voorstelling Sportsound licht Van der Ploeg tien historische sportmomenten uit in woord, beeld en muziek, waaronder de Elfstedentocht en de WK-finale voetbal uit 1974. Bij elk sportmoment speelt hij met zijn band muziek uit hetzelfde tijdsbeeld, met oude en nieuwe filmbeelden en moderne beeldtechnieken. Syb deelt samen met zijn band – met daarin onder andere zijn kompaan Wiebe Kaspers – legendarische sport- en muziekervaringen met het publiek. Bovendien neemt Van de Ploeg elke voorstelling een ‘mystery guest’ mee, zoals bijvoorbeeld (oud)topsporter Henk Angenent, Rintje Ritsma of in het geval van de voorstelling in Putten oud-voetbal legende Foppe de Haan. Een avond vol nostalgie en muzikale doping  waarvan iedereen motivatie en inspiratie krijgt.

Kaarten (19,50 euro) zijn te krijgen via www.theaterstroud.nl, bij de VVV of aan de kassa van het theater. De voorstelling begint om 20.15 uur.