KV De Meeuwen kiest voor gezond sportseizoen

Foto: KV DE Meeuwen

Bij Korfbalvereniging De Meeuwen is afgelopen zaterdag (22 september) het startsein gegeven voor een gezond sportseizoen. Voor elk jeugdlid was er een DrinkWater bidon en elke zaterdag is er gratis fruit voor de teams.

“Een geweldige mooie samenwerking tussen de sportvereniging, een plaatselijke supermarkt, ondernemer en JOGG. En dat ook nog eens in de Nationale Sportweek”, aldus bestuurslid Erwin van den Hul. “Om ons heen zien we dat er steeds meer aandacht is voor gezonder eten en drinken. Ook KV De Meeuwen wil graag haar leden een duwtje in de goede richting geven. Met de DrinkWater bidonnen en wekelijks vers fruit willen we onze jeugdleden helpen een gezonde keuze te maken.”

Deze gedachte sluit goed aan bij de doelstellingen van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Putten. Binnen JOGG wordt er gewerkt aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen, zoals scholen, sportclubs, zorgpartijen en supermarkten samen. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden!

Zaterdag was de start van de campagne. Vanuit Jong Putten was de JOGG mascotte Joggie aanwezig en werden er smoothies gemaakt voor alle aanwezigen. Verder was er een ruime hoeveelheid fruit en werden er bidons uitgedeeld aan alle jeugdleden. Het was genieten voor jong en oud en een goede start van de JOGG campagne voor het aankomende seizoen!