Koningsdag 2018

Vanmorgen vroeg werden de Puttenaren eraan herinnerd dat het Koningsdag is vandaag, want leden van Fanfarecorps Excelsior speelden een reveille vanaf het dak van het gemeentehuis.

Na de aubade was het tijd voor de optocht, waar veel deelnemers weer flink hadden uitgepakt. De ene praalwagen was nog mooier dan de andere. Voor veel Puttenaren begint Koningsdag met de optocht en dat bleek ook nu weer. Velen stonden langs de route om de praalwagens te bewonderen.

De NOS maakte opnames van de optocht en die beelden zijn vanavond (27 april) te zien in het Jeugdjournaal. Dat wordt uitgezonden op NPO 3 om 19.00 uur.

Het middagprogramma begint om 13.00 met de kindervrijmarkt op het Fontanusplein. Van 13.30 uur tot 16.00 worden daar ook kinderspelen gehouden. Op het Kerkplein dat is omgedoopt tot Koningsplein wordt een foodfestival gehouden met muzikale optredens. Het feest duurt hier tot 22.00 uur. Ook in de Groene Scheg (vandaag Oranje Scheg) zijn er in de middag van 14.00 uur tot 18.00 uur verschillende activiteiten te doen voor het hele gezin.

Het vuurwerk wordt traditioneel om 22.15 uur afgestoken en daarmee komt tevens een einde aan de viering van Koningsdag in Putten.

Neem voor het complete programma en de exacte tijden een kijkje op de website van de Oranjevereniging www.oranjeverenigingputten.nl