De Garderenseweg is weer opengesteld voor het verkeer

De gemeente Putten heeft zojuist (donderdag 26 april) samen met de bewoners en betrokken partijen de Garderenseweg officieel opengesteld voor het verkeer. Wethouder Koekkoek knipte samen met bewoonster Sylvia Renes en haar kleinzoon Damian (7) het lint door en daarmee was de weg geopend.

Wethouder Koekkoek bedankte de bewoners voor hun geduld. “De renovatie van de weg heeft best lang geduurd. We zijn in oktober 2017 gestart met de herinrichting van de Garderenseweg (het gedeelte tussen de rotonde Bosrand/Calcariaweg en de rotonde Voorthuizerstraat).”

“Het ontwerp van de Garderenseweg is tot stand gekomen via een uitgebreid traject van burgerparticipatie. De weg is duurzaam veilig ingericht en de fietsveiligheid is verbeterd. De weg heeft een ander profiel gekregen met fietsstroken. Door dit ontwerp is meer ruimte ontstaan voor parkeren en groen. Ter hoogte van de Van Damstraat, de Gebbekuillaan en de Vijverhof is de weg gescheiden door een middengeleider en is een veilige (fiets)oversteekplaats gemaakt. De bushalte bij de Vijverhof is verplaatst naar iets voorbij de rotonde Bosrand/Calcariaweg. Gelijktijdig met de herinrichting is ook het rioleringssysteem aangepast en is de afvoer van regenwater van de weg afgekoppeld van het riool. De straatverlichting is vervangen. De zevenentwintig berken langs de weg zijn vervangen door tweeendertig zuilbomen (waarvan twee Amberbomen en dertig Tulpenbomen). Daarnaast zijn hagen en plantvakken aangelegd”, aldus Koekkoek.

Sylvia Renes is heel blij met de voorzieningen voor visueel gehandicapten. “Er was geen zebrapad en daardoor was oversteken onmogelijk. Ik vind het geweldig dat die mogelijkheid er nu wel is voor visueel beperkten maar ook voor ouderen. Ook zijn er blindegeleidetegels neergelegd waardoor ik het zebrapad makkelijker kan vinden.”

De uitgevoerde fietsvoorzieningen maken onderdeel uit van het Gelders Fietsnetwerk. Daarom heeft de provincie Gelderland subsidie verstrekt voor de werkzaamheden. Daarnaast is een bijdrage voor het afkoppelen van regenwater ontvangen van Waterschap Vallei en Veluwe.