Putter Stoomgemaal houdt eerste draaidag van het seizoen

Foto: Putter Stoomgemaal

Het draaiseizoen van het Putter Stoomgemaal gaat weer van start en de eerste draaidag wordt op de tweede Paasdag (2 april) gehouden.

De ketel gaat dan, na zijn tweejaarlijkse inspectie, voor het eerst weer onder stoom. De machine wordt om 11.00 uur gestart en blijft tot 16.00 uur in werking. Voor de vroege vogels is het gemaal al toegankelijk vanaf 10.00 uur. Zij kunnen het voorverwarmen en starten van de machine en het schoepenrad meemaken.

De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg en beantwoorden, indien mogelijk, meteen alle vragen. Voor de jongeren onder ons bestaat de mogelijkheid om een diploma als hulpstoker te halen.

In de bijgelegen schuur kunnen bezoekers de daar uitgestalde stoomminiaturen, stoommachientjes en nostalgische werktuigen op uw gemak bekijken. Ook staat daar de koffie, thee of limonade klaar. Dit alles is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt wel zeer op prijs gesteld, zodat de vrijwilligers de machine in stand kunnen houden.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten. Dit is aan de zuidelijke dijk van het Nuldernauw, bij de Schuitenbeekdelta. Kijk voor meer informatie op de website www.putterstoomgemaal.nl of bel naar 033-2453257 of 0342-414418.