‘Bij de uitvoering van de zorgtaak staat de mens centraal en niet het systeem’

Foto: Redactie

Volgende week woensdag (21 maart) is het zover. Dan mogen alle inwoners vanaf achttien jaar naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen komen deze week voorbij om zich aan de kiezers voor te stellen. Vandaag zal Lubbert van den Heuvel (47) van de ChristenUnie vertellen wat zijn partij belangrijk vindt voor Putten en de inwoners.

“De titel van ons verkiezingsprogramma is ‘Goed voor elkaar’. In Putten doet iedereen mee, we zien de zorgtaak als een heel belangrijke, bij de uitvoering van de zorgtaak staat de mens centraal en niet het systeem. Een goede woonomgeving, voor het hele leven, vanaf de geboorte tot aan het sterven, is belangrijk. De ChristenUnie zal de komende periode inzetten op levensbestendig bouwen, waarbij er ook duidelijk focus en aandacht zal zijn voor doorstroom in de woningmarkt. Benutten van de inbreidingslocaties heeft voor de ChristenUnie prioriteit boven het volbouwen van het landelijk gebied. Ondernemers zijn essentieel voor een goed functionerende samenleving. Groei is belangrijk voor continuïteit van ondernemingen, daar is ruimte voor nodig. De ChristenUnie denkt op dit punt aan een salderingsregeling van bedrijfsgronden. Lokale projecten door lokale ondernemers is een ander belangrijk punt en niet te vergeten, bedrijvigheid, recreatie, winkelcentrum, horeca en buitengebied zijn voor ons net los van elkaar te zien”, aldus Van den Heuvel.

Van den Heuvel vervolgt: “Onze visie is gefundeerd op ons geloof in Jezus Christus, Hij is gekomen om heel te maken wat stuk was. Dat betekent opkomen voor gerechtigheid, voor mensen die het moeilijk hebben. Vanuit dit perspectief willen wij politiek bedrijven en ons inzetten voor de naaste die hulp nodig heeft. Daarnaast willen wij ruimte bieden aan mensen, ondernemers die maatschappelijke initiatieven nemen. Als ChristenUnie Putten zijn we een 100 procent lokale partij, wel met lijntjes (en invloed) naar Arnhem en Den Haag. Waar nodig zullen we deze lijntjes ook gebruiken ten behoeve van de Puttense samenleving.”