Cello en piano recital in De Vanenburg

Cellosonate
Cellosonate
Foto: Carine Bijlsma

In het kader van de Randmeerconcerten wordt op zaterdag 24 maart om 20.00 uur een recital gehouden door het gerenommeerde duo Doris Hochscheid (cello) en Frans van Ruth (piano) in De Vanenburg.

Sinds een jaar dragen beiden de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, wegens hun verdiensten voor de Nederlandse cultuur. Die speciale betrokkenheid komt tot uiting in het even fraaie als bijzondere programma, waarop de namen van twee Nederlandse componisten prijken.

De avond wordt geopend met een jeugdwerk van Richard Strauss, bekend van zijn symfonische gedichten en een aantal schitterende opera’s. Zijn tijdgenoot Hendrik Witte is minder bekend maar net zo romantisch als Strauss. Witte schreef in 1882 zijn gloedvolle sonate op.15 voor cello en piano. Tussen deze twee stukken in laten Hochscheid en Van Ruth vol trots horen dat de Maastrichtse componist Jo van den Booren in 2015 speciaal voor hen zijn cellosonate ‘Soiron’ heeft gecomponeerd, vernoemd naar het koffiehuis aan het Vrijthof waar hij onder de capucccino zijn artistieke invallen noteerde om ze thuis voor hen uit te werken.

Met het optreden van dit prachtduo wordt het concert de boeiende afsluiting van het seizoen. Alle gegevens over de muziek, de musici en de organisatie zijn te vinden op de website: www.randmeerconcerten.nl. Het is raadzaam tijdig aanwezig te zijn in verband met de verwachte grote belangstelling. Kaartverkoop gaat bij voorkeur via de website. Voor wie hiertoe geen gelegenheid heeft, is het ook mogelijk telefonisch te reserveren en aan de kassa bij de ingang van de zaal te betalen.