Bewoners voelen zich in de steek gelaten door het college en de politieke partijen

Foto: redactie

Bij alle bewoners van de Stationsstraat is gisteravond (15 januari) een brief bezorgd door enkele fractieleden van Gemeentebelangen. In de brief leggen ze de bewoners uit dat hun straat voorlopig niet verkeersluw wordt gemaakt.

“Wij waren  in de veronderstelling dat het verkeersluw maken van de Stationsstraat, direct na de aanleg van de Henslare, voortvarend opgepakt zou worden door het college van burgemeester en wethouders”, aldus fractievoorzitter Hoogendijk. “Alle benodigde raadsbesluiten zijn al tijden geleden genomen en niets staat een vlotte aanpak in de weg. Tot onze stomme verbazing bleek, afgelopen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering, uit de antwoorden van wethouder Koekkoek dat het college nog niets heeft voorbereid. Geen verkeersbesluit, geen blauwe ANWB borden met de nieuwe route naar Keizerswoerd en geen plannen voor een andere inrichting van de Stationsstraat. De wethouder gaf aan geen tijd te hebben gehad om met de bewoners te praten en plannen voor te bereiden voor een nieuwe inrichting van de Stationsstraat. Hierover waren wij zeer ontstemd.”

In de brief staat te lezen dat Gemeentebelangen in maart 2016 al aan het college heeft gevraagd om samen met de bewoners de plannen voor de Stationsstraat voor te bereiden. ‘Op die manier zou direct na de aanleg van de Henslare met de werkzaamheden aan de Stationsstraat begonnen worden. Helaas moesten eerst een aantal bewoners een brief schrijven om het college in beweging te krijgen. Inmiddels heeft Gemeentebelangen er bij wethouder Koekkoek op aan gedrongen om de bewoners schriftelijk te informeren en hij heeft toegezegd dat komende week te gaan doen. Wij zijn zeer benieuwd naar de inhoud van deze collegebrief. Met de gemeenteraadsverkiezingen (21 maart aanstaande) in het vizier, verwacht Gemeentebelangen dat dit college niets meer doet aan de inrichting van de Stationsstraat. Wij hopen dat er na de verkiezingen een nieuw en fris college komt (met andere partijen), dat snel met de bewoners om de tafel gaat om plannen te maken voor de inrichting van de Stationsstraat. Wij hebben er in ieder geval op aangedrongen bij dit college om nog voor 21 maart een verkeersbord te plaatsen zodat het vrachtverkeer de Stationsstraat niet meer mag gebruiken (met uitzondering van bestemmingsverkeer) en het overige wegverkeer niet harder mag rijden dan 30 kilometer per uur.  Zodat de Stationsstraat voorlopig toch iets veiliger wordt.’

Vandaag (16 januari) is Hoogendijk al een aantal keren gebeld door bewoners van de Stationsstraat die enthousiast waren over de brief en de actie van Gemeentebelangen. “Velen voelen zich in de steek gelaten door het college en de politieke partijen die vorige jaren bij hen langskwamen met allerlei vragen. Waarbij gesproken werd hoe de inrichting van de straat er volgens de bewoners uit zou moeten zien. Wij krijgen steun van de bewoners dat er nu eerst met hen gesproken moet worden en dat er daarna pas plannen gemaakt kunnen worden”, besluit Hoogendijk.