Theaterhuis Wild Zwijn zoekt volwassen én jeugdige toneelspelers

Foto: Redactie

In het kader van het Gelders Erfgoedfestival 2018 maakt Theaterhuis Wild Zwijn een muziektheatervoorstelling op locatie in Putten. Het script wordt geschreven door Myriam Cloosterman. Ook de regie van de voorstelling neemt zij voor haar rekening en de producent is Elly van Geest. De muziektheatervoorstelling vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018.

“Het wordt geen herdenking, maar een muziektheatervoorstelling waarin de razzia en de gevolgen daarvan wordt verteld vanuit het perspectief van de vrouwen en de kinderen. De voorstelling die wordt uitgevoerd door volwassen én jeugdige toneelspelers vertelt hoe hun leven verder ging en hoe ze omgingen met het gemis en het verdriet, nadat hun mannen waren weggevoerd. Het leven ging door, maar als één van de vrouwen, de rouwsluiers af wil doen en  de slingers wil ophangen om de verjaardag van haar kind te vieren, gaat dat toch te ver”, vertelt Myriam Cloosterman.

Elly van Geest vult aan: “Deze voorstelling die vanuit een ander perspectief het Puttens verhaal wil vertellen maakt ook de verbinding met andere dramatische momenten uit de geschiedenis, waarbij vrouwen en kinderen achterbleven en de mannen uit het dagelijks leven worden weggerukt onder invloed van de oorlogssituatie.”

Het is de bedoeling dat Theaterhuis Wild Zwijn in deze voorstelling samen gaat werken met Puttens koren(liefst alle)  en muzikanten. Een paar koren zijn al enthousiast. Ook voor het decor en de kostuums roepen Myriam en Elly kunstenaars en experts op zich aan te melden om mee te doen met deze productie. Om de toneelrollen in te vullen geeft Theater Wild Zwijn in januari en februari een speltraining in de vorm van zes lessen aan jeugd en volwassenen. Ná afloop van deze training starten de repetities voor de voorstelling.

De algemene speltrainingen voor kinderen en volwassenen die graag willen leren toneelspelen en mee willen doen met de voorstelling worden gehouden op de dinsdag 16, 23 en 30 januari en op 6, 13 en 20 februari. De jeugd van 10 tot 15 jaar spelen dan van 19.00 tot 20.00 uur en de volwassen (vanaf 16 jaar) spelen van 20.30 tot 21.30 uur. De speltrainingen worden gehouden in CC Stroud en de kosten bedragen 65.00 euro voor de jeugd en 75.00 euro voor volwassenen.

Aanmelden voor de speltraining kan bij Elly van Geest via de email [email protected]