Bruna Putten ziet toekomst met vertrouwen tegemoet

Foto: Redactie

VBK Beheer is de nieuwe eigenaar van winkelketen Bruna. Het uitgeversconcern neemt behoudens goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt per direct de aandelen in de winkelketen over van PostNL en ING. Als gevolg van de situatie die daardoor ontstaat, past VBK Beheer de structuur en naam aan en gaat verder als Shared Stories Group. Bruna krijgt een eigen positie binnen het nieuwe concern.

“Wij wij zijn erg blij met deze berichten en denken dat deze overname toekomstperspectief biedt”, vertelt Patricia Bongers, eigenaar van Bruna Putten. “De Bruna blijft natuurlijk zijn eigen identiteit houden. Wel gaan we een visie ontwikkelen die goed is voor de toekomst, want we willen verder groeien en andere wegen bewandelen. Ik denk dat dit met deze partner kan. Ik hoop dat onze klanten, ook in de toekomst, graag bij ons blijven komen.”

Tot de nieuwe groep behoren, naast Bruna, VBK Uitgeversgroep en Bookchoice. Merken die, in de ogen van de directie van het concern, goed op elkaar aansluiten. Wiet de Bruijn, algemeen directeur Shared Stories Group, zegt daarover: “Bruna is een sterk Nederlands merk met een enorme naamsbekendheid, waarin de fysieke winkels een centrale rol spelen. Zij kennen de klant vaak persoonlijk en vormen zo een cruciale schakel in de boekenketen. Winkels en hoofdkantoor van Bruna kunnen na de voorgenomen overname profiteren van de marktkennis binnen de Shared Stories Group, maar ook van samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld IT en HR.”

Het is de missie van onze uitgevers om auteur en lezer te verbinden. De auteurs zijn de bron van prachtige boeken, de uitgevers begeleiden de auteurs bij hun werk en brengen de boeken op de markt. Steeds belangrijker is de verbinding met de lezer, waarin zowel de fysieke boekhandel als de digitale wereld een rol spelen. De toevoeging van Bruna aan de groep vinden we daarom heel belangrijk en positief voor het boekenvak. Het past perfect bij onze huidige activiteiten en bij de ontwikkeling die wij wensen door te maken. Bruna is een sterk Nederlands merk met een enorme naamsbekendheid, waarin de fysieke winkels een centrale rol spelen. Zij kennen de klant vaak persoonlijk en vormen zo een cruciale schakel in de boekenketen. Winkels en hoofdkantoor van Bruna kunnen na de voorgenomen overname profiteren van de marktkennis binnen de Shared Stories Group, maar ook van samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld IT en HR.

‘We hebben een nieuwe aandeelhouder die ons meteen perspectief biedt en dat wekt vertrouwen, merk ik ook aan de positieve reacties binnen Bruna. Het is natuurlijk erg fijn dat we bij een bedrijf gaan horen dat zich in hetzelfde marktgebied beweegt als wij, dat hetzelfde DNA heeft. We blijven zelfstandig in de bedrijfsvoering, maar de kracht van de Group straalt straks ook af op Bruna. Daarnaast blijft de samenwerking sterk met PostNL en ING, op het gebied van de PostNL Post- en Pakketpunten en de ING Servicepunten”, vindt George Steur, algemeen directeur van Bruna. “De focus gaat er nu naar uit om assortiment en service nog beter aan te sluiten op de behoeften van de klant, waardoor de resultaten in 2018 (en verder) naar verwachting een sterke impuls zullen krijgen.”