Evenementenorganisatie nog volop in beweging

Foto: Eigen foto

Het toeristische hoogseizoen is afgelopen, maar de organisatie van de evenementen van ​de ​​w​inkeliersvereniging (WCP) draait nog op volle toeren.​ De winkeliersvereniging vindt het erg belangrijk om een mooi en aantrekkelijk winkelgebied te creëren.

Door onder andere het organiseren van evenementen, adviseren over de inrichting van het centrum en in de wintermaanden de sfeerverlichting op te hangen bevorderd zij de​ gezelligheid van het dorp. Even erop uit om met elkaar een borrel te drinken, te shoppen of gezelligheid en bedrijvigheid ​te beleven, dat kan in het centrum van Putten.​

In november en december staan er nog drie evenementen op de WCP-agenda. Op 18 november zal Sinterklaas met zijn Pieten aanmeren in de haven van Putten. Hierna zullen zij het centrum bezoeken.

Op 2 december komt het evenement Pietenpret terug naar het centrum van Putten. Sinterklaas en zijn Pieten brengen een laatste bezoekje aan het dorp voor pakjesavond. Zo kunnen ze nog de laatste inkopen doen en​ gezellig een praatje maken met de aanwezige kinderen. Op het Pietenpretplein is van alles te beleven en te doen. Op het plein bij de pomp helpen Knutselpiet, Schminkpiet en Spelletjespiet de medewerkers van Kindcentrum Putten met tal van leuke activiteiten voor kinderen. De pieten van de pietenband laten de hele middag vrolijke deuntjes horen.

Het evenementenjaar zal weer worden afgesloten met het Puttense Winterfeest.  Het thema ‘Winterwonderland’ komt in het gehele centrum naar voren op zaterdag 16 december. Tussen 14.00 uur en 21.00 uur staat het centrum vol met leuke activiteiten,​ een kerstmarkt, de Disneyparade en livemuziek. Op de kruising van de Achterstraat met de Dorpsstraat zal dit jaar een schaatsbaan te vinden zijn en in de Molenstraat zullen ook dit jaar ijscarvers ijsblokken omtoveren in ware kunstwerken.