Stichting ‘Samen Verder Putten’ zoekt vrijwilligers

Thorsten (27) en Hilbert (26) hebben samen tuinontwerp gemaakt
Thorsten (27) en Hilbert (26) hebben samen tuinontwerp gemaakt
Foto: Redactie

De recent opgerichte stichting ‘Samen Verder Putten’ gaat als eerste activiteit een nieuwe tuin ontwerpen en maken in het Duitse plaatsje Ladelund. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht die willen helpen.

Het gaat om de tuin die tussen de massagraven (waar ook veel Puttense mannen liggen begraven) en de gedachtenisruimte in Ladelund is gelegen. De aanleiding voor de oprichting van ‘Samen Verder Putten’ is de oorlogsgeschiedenis van Putten. Het bestuur wil een platform zijn voor iedereen die iets wil doen om de geschiedenis, op eigentijdse wijze, levend te houden. Zij denken hierbij aan het versterken van banden, herdenking, verzoening en vergeving.

De uit Ladelund afkomstige Thorsten (27) en de in Putten woonachtige Hilbert (26) hebben samen al een ontwerp gemaakt van de nieuwe ontmoetingstuin en de tuin wordt tussen 4 en 8 april 2018 aangelegd.

“We hopen dit samen met vrijwilligers te doen. Voor de tuin zoeken we materialen en geld, maar ook vrijwilligers die in Ladelund daadwerkelijk de handen uit de mouwen kunnen steken”, aldus bestuurslid Kooij. Aanstaande maandag (30 oktober) wordt er daarom een informatieavond gehouden over het project ‘aanleg tuin St. Petri in Ladelund’. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de kantine van Dugreja aan de Ruitenbeek 8 in Putten (industrieterrein Keizerswoert).

Tijdens deze avond worden de plannen verder toegelicht en wordt duidelijk voor welke taken er vrijwilligers worden gezocht. Naast de aanleg van de tuin zal er ook ruimte zijn voor andere activiteiten in Ladelund. Er wordt hierbij gedacht aan sport, spel, film en dergelijke. Ook hiervoor zijn vrijwilligers nodig. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom om de avond bij te wonen.