Jeugdbrandweer Putten-Ermelo klaar voor landelijke finale in Houten

Foto: PR Jeugdbrandweer Putten-Ermelo

De aspiranten van de jeugdbrandweer Putten-Ermelo maken zich op voor de landelijke finale op zaterdag 30 september in Houten. Ze zijn er zo goed als klaar voor en hopen hoge ogen te gooien. In Houten strijden de beste tien jeugdbrandweerkorpsen van Nederland tegen elkaar.

Tekst: Grietje Akke de Haas

De aspiranten van de Jeugdbrandweer Putten-Ermelo hebben tot nu toe, tijdens de wedstrijden, een succesvol jaar gehad. In maart 2017 behaalden zij in Zutphen de eerste prijs tijdens de regionale Koos Scherjonwedstrijd.

Vervolgens werden zij eerste tijdens de landelijke kwalificatiewedstrijd in Hagestein. Dit betekende dat zij in juni 2017 naar de halve finale in Goes gingen. Daar behaalden zij een mooie derde plaats. Deze derde prijs geeft recht om de landelijke finale op 30 september 2017 in Houten te gaan spelen.

Het bestuur van Jeugdbrandweer Putten-Ermelo, bestaande uit Willem Timmer (voorzitter) Sybolt Jousma (penningmeester) en Aristien Egbertzen (secretaris), is trots op zijn aspiranten. “Ongeacht de uitslag van de finale is het zonder meer een goede prestatie van de ploeg dat ze in de landelijke finale staan.”

De deelnemende korpsen komen uit Hagestein, Scherpenzeel, Putten-Ermelo, Binnenmaas, Rheden, Zaanstad, Den Bommel, Zwolle, Bruinisse en Hoogeveen.