PSV een maatje te groot voor SDC

Ruim tweeduizend voetballiefhebbers waren naar Sportpark De Putter Eng gekomen om het eerste elftal van SDC gisteravond (21 september) tegen PSV te zien spelen. SDC had in de eerste ronde van de KNVB beker PSV geloot.

Het hele mediacircus was in Putten neergestreken. Veel live uitzendingen en live blogs en vlogs werden vanaf de tribunes van SDC de wereld ingeslingerd. Uiteraard hoopten de mannen van SDC voor een verrassing te kunnen zorgen in deze bekerwedstrijd. In de zesde minuut scoorde Adam Maher weliswaar de 0-1, maar SDC boodt behoorlijk tegenstand. Het enthousiaste publiek reageerde positief op ieder kansje van de Puttenaren. Lang hielden de mannen van SDC stand tegen de Eindhovenaren. Met een ruststand van 0-1 lag de wedstrijd nog helemaal open. Toch keerde PSV na zestig minuten het tij door met een kopbal van Derrick Luckassen het tweede doelpunt te scoren. SDC bleef, ondanks de achterstand, aanvallend spelen. Echter tien minuten later, in de zeventigste minuut, bracht Adam Maher PSV op de 0-3. Toen Sam Lammers, in de 79e minuut, het vierde doelpunt voor de Eindhovenaren scoorde bleek PSV toch een maatje te groot voor het eerste elftal van SDC.

Na afloop van de wedstrijd bleven de ogen van de voetballiefhebbers nog even op Putten gericht, want in de kantine van SDC werd de loting verricht voor de tweede ronde van de KNVB beker. PSV speelt dan uit tegen FC Volendam.