‘Ruimte voor duurzame energie’

Foto: Redactie

In het gemeentehuis wordt op dinsdag 3 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur, de bijeenkomst ‘Ruimte voor duurzame energie’ gehouden.

De gemeente Putten vindt een duurzame leefomgeving belangrijk. Bureau Over Morgen heeft de mogelijkheden voor duurzame energie onderzocht en in kaart gebracht op welke manier de kansen het beste kunnen worden ingezet. De gemeente wil samen met inwoners en ondernemers op zoek naar kansrijke locaties voor (grootschalige) duurzame energieopwekking. En nodigt iedereen uit om mee te denken. Mede op basis van deze bijdragen worden de mogelijkheden voor duurzame energie in Putten op een kaart ingetekend.

De gemeente Putten wil uiterlijk in 2050 klimaatneutraal zijn. In 2020 moet veertien procent van het energieverbruik duurzaam worden opgewekt. Op dit moment is dit zeven procent. Dat is een flinke ambitie en het lukt alleen als iedereen meedoet: alle inwoners, verenigingen en bedrijven.

Om deze ambities te halen, is het belangrijk dat er in Putten zoveel mogelijk energie bespaart wordt en dat alle binnen de gemeentegrenzen gebruikte energie duurzaam wordt opgewekt. Maar op welke locaties kan (grootschalige) duurzame energieopwekking plaatsvinden en hoe moet dat ruimtelijk worden ingepast? Daarover wil de gemeente graag met inwoners en ondernemers in gesprek.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected].