Smaakvol Putten komt er weer aan

Foto: Eigen foto

Het evenement Smaakvol Putten wordt aanstaande zaterdag (12 augustus) gehouden in het centrum van Putten. Tijdens dit culinaire evenement, dat wordt georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Winkelcentrum Putten, Horecavereniging Putten en VVV Putten+, kunnen bezoekers weer van alles proeven.

Op deze manier promoten de horecaondernemers hun etablissement en kan de bezoeker zich oriënteren op de culinaire kant van Putten. De deelnemende ondernemers vragen een klein bedrag voor hun gerechten. Tijdens het evenement worden de gerechtjes ook beoordeeld door een jury. De juryleden letten zowel op de smaak en kwaliteit van het gerechtje als op de uitstraling van de kraam en het personeel. De winnaar gaat naar huis met de Zilveren Peul. Vorig jaar won het Postillion Hotel deze prijs.

Bij de eerste duizend hapjes die verkocht worden, ontvangen de bezoekers een gratis lootje waarmee diverse prijzen te winnen zijn. Hierbij valt te denken aan een fles wijn, een dinercheque of zelfs een compleet arrangement met 3 gangen diner en hotelovernachting. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door de deelnemende restaurants.

Naast alle proeverijen zijn er ook optredens van live bands en op het pleintje voor Visgilde Foppen richt Kindcentrum Putten een kinderplein in waar jonge bezoekers naar hartelust kunnen spelen, maar ook hun eigen fruit pizza mogen maken.

De ‘witte brigade’, de koks, van de verschillende restaurants laten hun kunsten zien via de gerechten die ze verkopen vanuit hun stand. Maar ook de ‘zwarte brigade, beter bekend als obers en serveersters, gaat laten zien wat zij kunnen. Zij gaan tijdens de ‘Oberrun’ de strijd aan om de ‘Horeca Held’ van Putten te worden. Wie als eerste met een vol dienblad de finish bereikt wint de Horeca Held-bokaal. Puttense obers en serveersters zijn door hun werkgever opgegeven om mee te doen.

Aan Smaakvol Putten doen Best Western Premier Kasteel de Vanenburg, Café De Dikke Deur, Pannenkoekhuis De Huifkar, Restaurant Fat Alice, Restaurant- Steakhouse T-Rex, Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer, Visgilde Foppen, Restaurant Smakelijck, Chicky’s fresh potatoes en Cava22 mee.

Smaakvol Putten vindt plaats op 12 augustus 2017 van 11.00 uur tot 17.00 uur in winkelstraten. De ‘Oberrun’ start om 15.00 uur en om 15.30 uur wordt de uitslag van de verloting bekend gemaakt. De uitreiking van de Zilveren Peul wordt om 15.45 uur verwacht en om 16.00 uur vindt de uitreiking van de bokaal ‘Horeca Held van Putten’ plaats.