Oogstfeest bij de Mariahoeve

Oogstfeest 2016
Oogstfeest 2016
Foto: Archief

Het jaarlijkse oogstfeest op het terrein van Museumboerderij Mariahoeve wordt aanstaande zaterdag 5 augustus gehouden. Oude tijden herleven deze dag.

Er worden workshops ‘maaien met de zeis’ en ‘maaien met de zicht’ gehouden. Ook leren belangstellenden ouderwets oogsten en worden er diverse andere demonstraties gehouden. Oude ambachten, klederdrachten en diverse kraampjes zullen het terrein van de Mariahoeve doen bevolken. Het uitoefenen van de oude ambachten, het oogsten van de rogge op de traditionele manier en de optredens van de Puttense Boerendansers zullen tijdens het oogstfeest niet ontbreken. Elk kwartier vindt er een rondleiding plaats door het museum onder leiding van een gids.

In het bakhuus bij de boerderij wordt er brood gebakken in de hout gestookte oven. Er is melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelfgemaakte boerenjongens en advocaat. Natuurlijk is er ook wat lekkers bij de koffie en zijn er voor de lunch broodjes hamburger en friet te koop.

Er zijn diverse oude tractoren te bekijken en te horen en het grote aantal marktkramen zorgen voor een diversiteit aan producten. Er wordt ouderwets houtsnijwerk gemaakt en manden worden gevlochten. Ook andere oude ambachten zijn te zien. Kortom er is er van alles te zien en te beleven bij het oogstfeest op de Mariahoeve op zaterdag 5 augustus van 10.00 uur tot 16.00 uur. De Mariahoeve is te vinden aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten en voor parkeren betalen bezoekers 1.00 euro.