‘Partijen stonden bij de rechter; het had nooit zo ver mogen komen’

Foto: Archief

De zomerperiode is een mooi moment om eens rustig voor- en achteruit te kijken. Dit doe ik vanaf ons vakantieadres te Belek in Turkije. Waarom naar Turkije werd mij wel eens gevraagd de laatste tijd als ik vertelde waar wij heen gingen. En ‘zou je dat wel doen’ gezien de onrust, spanningen en rare fratsen die president Erdogan allemaal doet/zegt.

Van onrust is aan de toeristische Turkse Riviera totaal niets te merken. Het vliegtuig zat gewoon vol, het hotel wemelt van de Russen en Engelsen en (in mindere mate) Nederlanders en Belgen. Dat er wel wat veranderd is, merk je als je bijvoorbeeld het nieuws uit Nederland op de NOS website of de NOS Teletekst App op je tablet wilt bekijken. Die zijn namelijk niet te openen. Dit is veroorzaakt door de beelden van de (live op tv te volgen) moordaanslag op de Russische ambassadeur medio december. Dit mag niet van ‘Ankara’ en dus wordt de NOS geblokkeerd. Maar ook de website van Wikipedia is niet te benaderen.

Maar van het strenger islamitisch worden van het land is hier in ieder geval niets te merken. Er lopen wel enkele dames met hoofddoek of ze zwemmen in een ‘boerkini’ maar de overgrote meerderheid loopt in bikini, drinkt alcohol en doet niet onder voor een West-Europeaan.

Genoeg over Turkije, terug naar Putten. Het afgelopen half jaar zijn er meerdere opvallende zaken gepasseerd, waar, wat het CDA betreft, niet de schoonheidsprijs mee werd verdiend. Het slechtste voorbeeld is wel het hele gebeuren rond de subsidies ‘groot onderhoud van de sportverenigingen’. Het kan u niet ontgaan zijn (het was te lezen in alle columns, ingezonden brieven, interviews, etc,) dat er een 180 graden verschil tussen de gemeente/afdeling/wethouder aan de ene kant en de verzamelde sportverenigingen aan de andere kant was. Vol trots en blijdschap twitterden de meeste coalitiepartijen de dag van het compromis (direct uitbetalen van jeugdsubsidie, zodat SDC niet met liquiditeitsproblemen te maken krijgt) dat het allemaal toch maar weer gelukt is. Partijen stonden tegenover elkaar bij de rechter. Het had toch nooit zo ver moeten komen!

In 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De komende periode zullen dus alle partijen weer flink van zich laten horen. Partijen maken bekend wie hun lijsttrekker is geworden, wat hun verkiezingsprogramma is en waarom u wel op hen en dus niet op die ander moet stemmen. Wij hopen op een eerlijke, open en nette campagne en zullen er alles aan doen om u te overtuigen vooral op het CDA te gaan stemmen.