De Tien Malen verkoopt materialen uit depot tijdens oogstfeest

Foto: Eigen foto

Wegens omstandigheden wordt er in 2017 geen tussen Kunst, Kitsch en Coniferen op Landgoed Schovenhorst gehouden. Door het niet doorgaan van dit evenement is de verkoop van materialen uit het depot van museum De Tien Malen verschoven naar het Oogstfeest dat op zaterdag 5 augustus wordt gehouden bij de Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg 11. Het Historisch Museum De Tien Malen is op deze dagen ook gewoon geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur.

De tijdelijke expositie in het Historisch Museum De Tien Malen toont informatie over de geschiedenis van de Quilt Cultuur ondersteund met een vijftigtal quilts in uiteenlopende technieken. De expositie is samengesteld door Riek van Beek en Jannie Schuit van ‘De Quiltkelder’ en de quilts zijn gemaakt door cursisten van Jannie Schuit. Op zaterdag 5 augustus geven enkele quilters een demonstratie tijdens het Oogstfeest.

Het Historisch Museum De Tien Malen geeft een beeld van het steentijdperk tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het museum huisvest een grote collectie archeologische vondsten uit de oertijd zoals vuurstenen klingen, mesjes, schrappers en stenen bijlen. De geschiedenis van het dorp komt tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel. Een grote verzameling ambachtelijke en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Een kleine schoolklas is ingericht met diverse attributen uit de schoolperiode van de vorige eeuw. Hoe leefde ‘de Putter’ in een tijd zonder stromend water en elektriciteit.

Historisch museum De Tien Malen is gevestigd aan de Garderenseweg 97 in Putten. De entreeprijs bedraagt 3.00 euro voor volwassen en kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 1.50 euro per persoon. Mensen die in het bezit zijn van een museumjaarkaart  of deelnemers van het Puttens Historisch Genootschap kunnen op vertoon van hun deelnemerskaart of museumjaarkaart gratis naar binnen.