Van Wijncoop Afrastering en Vinivo zijn de grote winnaars

Van Wijncoop Afrastering B.V. is ‘Onderneming van het Jaar Innovatie’ geworden en Erwin Teunissen van Vinivo is de ‘Starter van het Jaar’. Dit is gisteren (28 juni) tijdens het Business Event Putten bekendgemaakt.

Na een lange periode van voorbereiding vond de zesde editie van ‘Business Event gemeente Putten’ plaats bij Kasteel de Vanenburg. Aan het begin van de avond stonden burgemeester Lambooij, de wethouders Koekkoek, Gerritsen en Kleijer en gemeentesecretaris Contant samen met de jury, voordrachtscommissie en betrokken businesspartners de genomineerden op te wachten bij De Vanenburg. Toen de genomineerden werden voorgereden in bolides van Broekhuis Harderwijk werden ze met een hartelijk applaus ontvangen.

Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman van Fountainheads openden het officiële programma. Zij kondigden de genomineerden aan en juryvoorzitter Jacqueline Beumer-De Lange nam het stokje over en stelde de voordrachtscommissie en andere juryleden voor. ‘’De voordrachtscommissie heeft na een viertal vergaderingen een juryboek opgesteld en daaruit hebben wij deze bedrijven geselecteerd. Tijdens de intakebijeenkomst kregen de genomineerden de mogelijkheid om zichzelf te presenteren. Schuiteman Accountants heeft een quickscan uitgevoerd bij de genomineerden en verslag uitgebracht aan de jury. Vervolgens hebben wij de bedrijven bezocht en een keuze gemaakt wie dit jaar de winnaars zijn van het Business Event gemeente Putten.’’

Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman van Fountainheads trakteerden de aanwezigen op de zogeheten ‘Innovatie snacks’. Deze trendwatchers zijn er op uit om de ogen van ondernemers te openen en deze doelgroep te verwonderen.

Ondertussen was de spanning om te snijden toen de genomineerden het podium betraden. In de categorie ‘Starter van het Jaar’ zagen Noortje van Dijk en Tim Hazelager van Ocean & Lake, en Diana en Anthony de Zwart van Run2Go  de award uitgereikt worden aan Erwin Teunissen van Vinivo door Wethouder Koekkoek. In de categorie ‘Onderneming van het Jaar Innovatie’ namen Gerrie van Wijncoop-Schipper en Beert van Wijncoop van Wijncoop Afrastering B.V., Gerda van de Heuvel-Doppenberg en Gertjan van den Heuvel van  Kalverhouderij van den Heuvel  en Jerry Spanhaak, Jaco Zegers en Berend Muis van Kolmer elektromotoren B.V./Kolmer Special Motors B.V. het tegen elkaar op. Burgemeester Lambooij reikte de award vervolgens uit aan echtpaar van Wijncoop.

Het aanwezige publiek kreeg na de bekendmakingen de mogelijkheid om te stemmen op zijn of haar favoriet. Alle genomineerden hadden tijdens de avond hun tegeltjeswijsheid gedeeld. ‘’Beter 5 meter goed dan 10 meter half’, ‘Kennis is macht, maar kennis delen is kracht’ en ‘’Alles wat je aandacht geeft groeit’ waren enkele wijsheden die de genomineerden deelden met de aanwezigen. Alex Meiling, voorzitter van Bedrijvenkring Putten, reikte vervolgens de publieksprijs uit aan Kalverhouderij van den Heuvel.