Business Event Putten staat geheel in het teken van het thema innovatie

Foto: Eigen foto

Zijn ondernemers zich bewust van de impact die de huidige technologische en maatschappelijk innovatieve ontwikkelingen zouden kunnen hebben op de toekomst van hun bedrijfsvoering? Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren de ontwikkelingen voorbij zien schieten, maar in de toekomst zal dit naar verwachting nog sneller gaan. Om ondernemers hierop voor te bereiden staat het Business Event gemeente Putten deze editie dan ook geheel in het teken van het thema innovatie.

“Veranderingen zijn er altijd geweest maar gaan momenteel zo snel dat organisaties de toekomst niet meer kunnen inschatten met alleen informatie en kennis vanuit het verleden. Nieuwe vormen van leren en een hoog adaptief vermogen zijn nodig om organisaties continu voor te bereiden op de toekomst”, aldus Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman, alias Fountainheads, de presentatoren van het Business Event gemeente Putten 2017.

De Fountainheads bestuderen de  snel veranderende wereld om ons heen. Naast de presentatie van de verschillende awards verzorgen Bouman en Van Rooijen tijdens het officiële programma van het Business Event gemeente Putten zogeheten iSnacks. Dit zijn korte ‘soundbites’ van maatschappelijke trends en technologische mogelijkheden die de diverse award categorieën afwisselen en verbinden. De iSnacks zijn bedoeld om de ogen te openen, te inspireren, te verwonderen en te verrassen. Dit doen de Fountainheads door in een sneltreinvaart een altijd actueel overzicht te geven over uiteenlopende trends en bewegingen. Welke trends zijn ‘hot’? Waarom en hoe versneld ‘Open Source’ innovatie? Wat is de toekomst van de deeleconomie? Wat gebeurt er als alles een service wordt? Hoe doen anderen het en wat kun je daar van leren? Dit, en meer onderwerpen zullen aan bod komen in de iSnacks tijdens het officiële programma van het Business Event gemeente Putten.

In het persoonlijke leven is nieuwe mensen ontmoeten in het tijdperk van de sociale media makkelijker dan ooit. Privé daten, appen en chatten we wat af. Op zakelijk niveau lag dat nog duidelijk anders. De app HandShake brengt daar radicaal verandering in en laat eenvoudig iedereen overal zakelijk netwerken. Naast innovatie op het gebied van bedrijfsvoering, zal er op deze avond dus ook de mogelijkheid zijn om gebruik te maken van deze innovatieve app die de netwerkbijeenkomst nog aantrekkelijker maakt. HandShake is een innovatieve tool om de aanwezige bezoekers van het Business Event gemeente Putten op een effectieve manier te verbinden. Het geeft een duidelijk overzicht van wie aanwezig zijn en wat hun achtergrond is. Tijdens het netwerken is het handig als je op een selectieve manier de juiste personen kunt aanspreken die relevant zijn voor jouw netwerk. Op een laagdrempelige manier kan er dan contact gemaakt worden via een ‘HandShake’, een contactverzoek. Diegene ontvangt dan een notificatie op haar of zijn smartphone en kan er te plekke worden afgesproken. De app combineert de kracht van social media met een echte ontmoeting. En waar de meeste apps na een event onbruikbaar worden, kun je HandShake blijven gebruiken. Een mooie toevoeging aan de app is dat je achteraf kunt zien wie er allemaal aanwezig waren tijdens het event. Mocht je iemand zijn misgelopen, dan kun je die alsnog via een HandShake benaderen na het event.  Netwerken nieuwe stijl, als het ware!

Het Business Event gemeente Putten 2017 zal plaatsvinden op woensdag 28 juni a.s. in Kasteel De Vanenburg te Putten. Voor het bestellen van kaarten en meer informatie over deze leerzame en enthousiasmerende avond, kunnen belangstellenden terecht op de website van het evenement: www.businesseventputten.nl. Ook neem contact op met de organisatie Network Business Events via het telefoonnummer 0318-658740 of per e-mail [email protected]. Het  nieuws rondom het event te is volgen via de Facebookpagina www.facebook.com/businesseventputten  en Twitter: NBEnu #BEP17.