Gemeentebelangen pleit voor rioolwateronderzoek

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Gemeentebelangen heeft herhaaldelijk gevraagd om een rioolwateronderzoek uit te voeren binnen Putten. “Op deze manier krijgen we inzicht in welke mate er sprake is van drugsgebruik binnen onze gemeente. Een eerder ingediende motie hierover werd alleen door het CDA gesteund. De overige raadsfracties zagen hier geen toegevoegde waarde in. Toch weet iedereen dat er ook in Putten drugs worden gebruikt”, aldus fractievoorzitter Hoogendijk.

“Omdat de gemeenteraad van Ermelo besloten heeft om wel een rioolwateronderzoek te laten uitvoeren en dit het liefst samen met de gemeente Putten wil doen heeft Gemeentebelangen hierover vragen aan het college gesteld”, vertelt Hoogendijk. “Nu in Ermelo de afvaardigingen van de ChristenUnie en de SGP samen met het CDA voor dit onderzoek in Ermelo zijn ben ik erg benieuwd wat de raad vertegenwoordigers van deze partijen in Putten hierover gaan besluiten. Ook Putten heeft er alle belang bij om te weten wat en hoeveel het drugsgebruik is. Als we daarvan op de hoogte zijn dan kunnen we ons beleid daar beter op afstemmen. Wat ons betreft mag dat gerust samen met Ermelo.”

De beantwoording van de vragen vindt plaatst tijdens de commissievergadering voor samenleving van komende dinsdag (6 juni). “Ik ben erg benieuwd en blijf hoopvol gestemd dat dit onderzoek er nu toch eindelijk komt”, besluit Hoogendijk.