Ook Marskramer in Putten getroffen door reorganisatie

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Winkelketen Blokker maakte op dinsdag 16 mei bekend dat komend jaar honderd filialen de deuren sluiten en dat bij zusterbedrijf Marskramer ook honderd eigen winkels dicht gaan. Bij navraag wat dit betekent voor de Marskramer die aan de Kerkstraat 19 in Putten is gevestigd gaf een woordvoerder van Blokker Holding aan dat ook deze winkel uiterlijk per 1 februari 2018 wordt gesloten.

“Marskramer gaat door als franchiseformule en  groothandelsorganisatie. Daarnaast blijft het bedrijf zich richten op franchisenemers in kleinere steden en dorpen en op groothandels klanten, die gebruik maken van de formule namen Novy, Prima en Toys2Play. De medewerkers van de te sluiten winkels worden uiterlijk per 1 februari 2018 boventallig verklaard. Vanzelfsprekend zullen wij ons inspannen om de medewerkers indien mogelijk te herplaatsen. Blokker Holding heeft een sociaal plan met de vakorganisaties afgesproken en hiermee is ook een vangnet gecreëerd voor collega’s die hun baan verliezen.”

De onderneming liet ook weten dat de in Putten gevestigde ketens Intertoys en Xenos van de hand worden gedaan. “Blokker Holding gaat samen met de formules Intertoys, Maxi Toys, Big Bazar, Xenos en Leen Bakker op zoek naar eigenaren, die recht doen aan de potenties van deze formules. Deze sterke merken verdienen een omgeving waarbinnen ze de aandacht en focus krijgen die nodig is om relevant te blijven voor de klant, om te innoveren en om verder te groeien. Het is de intentie om de afzonderlijke winkelbedrijven intact te verkopen. De medewerkers van de te verkopen winkelbedrijven zullen dan onderdak vinden bij de nieuwe eigenaren. Op welke termijn deze overnames plaats zullen vinden is van veel factoren afhankelijk en daarom vooralsnog niet bekend. Voor onze klanten verandert er op dit moment niets.”