Dodenherdenking rustig verlopen

De Nationale Herdenking in Putten vond ook dit jaar onder grote belangstelling plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat.

Traditiegetrouw begon de herdenking met een stille tocht onder begeleiding van een omfloerste trom door een muzikant van fanfarecorps Excelsior. Nadat Excelsior een aantal minuten voor acht uur twee coupletten van een koraal had gespeeld werden er twee minuten van stilte en bezinning gehouden, een trompetsignaal gaf het begin en einde van de twee minuten aan.

Na de twee minuten stilte legde burgemeester Lambooij samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Iris van Oostveen en Nicole de Jong van de Protestants Christelijke Basisschool De Pelikaan mochten een krans leggen namens alle Puttense scholen. Meerdere instanties waaronder de Stichting Oktober ‘44 en een delegatie van loopgroep De Samenloop legden ook een krans. De loopgroep vertrok na de herdenking richting Wageningen om daar het bevrijdingsvuur op te halen.

De plechtigheid bij het monument eindigde met het spelen en zingen van het Wilhelmus waarna Excelsior nog enkele koralen speelde. De omstanders werden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen.