Organisatie van de Ossenmarkt is voorzichtig van start gegaan

Foto: Archief

De Ossenmarkt is al jaren niet meer weg te denken uit Putten. Vaste prik op de 2e woensdag in oktober staat er een grootse, gezellige jaarmarkt in Putten op het programma. Vorig jaar kon vanwege de Corona pandemie het evenement helaas niet doorgaan.

Dit jaar zien de versoepelingen voor oktober er beter uit en worden er op diverse plekken ook weer evenementen georganiseerd, vanuit dit perspectief durft de Ossenmarktcommissie nu heel voorzichtig de eerste voorbereidingen te treffen. De commissie heeft tijdens hun periodieke overleg besloten, mits de maatregelen het te zijner tijd toelaten, de markt door te laten gaan.

Op de Ossenmarkt bruist het van de activiteiten; warenmarkt en kleedjesmarkt op het Kerkplein en Fontanusplein, landbouwtentoonstelling en dorsdemonstratie achter het gemeentehuis, een braderie met kinderactiviteiten, oude ambachten en optredens van onder andere de Boerendansers en Kajuitzangers in de winkelstraten.

De Ossenmarktcommissie hoopt van harte dat de coronamaatregelen het toelaten de markt dit jaar door te laten gaan en dat weer vele Puttenaren en bezoekers van het evenement mogen genieten.