Sam&Putten zorgt dat alle kinderen in Putten kunnen meedoen

Foto: Eigen foto

Vanaf nu is het in Putten makkelijker om financiële voorzieningen aan te vragen voor kinderen en jongeren waar thuis weinig geld uit te geven is. Deze samenwerking hebben wethouder Bert Koops, Heleen Remijn (Stichting Leergeld Randmeren) en Tanja van Driel (Welzijn Putten) vastgelegd met de instelling van Sam&Putten.

Wat is Sam&?
Sam& is een landelijk samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Via de website www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs in één keer gemakkelijk aanvragen doen voor één of meerdere voorzieningen.

De gemeente Putten ondersteunt deze samenwerking
“Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor jongeren die opgroeien in gezinnen waar weinig geld is. Sam&Putten kan helpen als er geen geld is voor dansles, verjaardagsfeestje of schoolspullen. Het is een mooie aanvulling op de armoederegelingen die er al zijn”, zegt wethouder Bert Koops.

Samen voor alle kinderen
In Nederland groeit gemiddeld één op de twaalf kinderen en jongeren op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas. En in de coronatijd groeit dat aantal alleen maar. Iets wat voor de buitenwereld heel gewoon lijkt, zoals het vieren van een verjaardag met vriendjes of een gezinsuitje, is zonder ondersteuning voor deze kinderen geen optie.

Niet meer van het kastje naar de muur
Het grote voordeel van Sam& is dat je als ouder makkelijker een aanvraag kunt doen voor één of meerdere voorzieningen en voor één of meerdere kinderen. “Door de bestaande voorzieningen te bundelen, hoef je als ouder nu niet meer naar verschillende organisaties. En dat is fijn, want voor ouders is het vaak lastig om hulp te vragen. Ook omdat dingen soms samenhangen: je kunt de contributie voor je sport wel vergoed krijgen, maar als je geen fiets hebt om naar het veld te rijden heb je alsnog een probleem. Ik ben dan ook blij met de nauwe samenwerkingen tussen de partijen. Samen staan we sterk en kunnen we nog meer kinderen die opgroeien in armoede helpen”, zo stelt Heleen Remijn van Stichting Leergeld Randmeren.

“Als het ouders zelf niet lukt om een aanvraag te doen, dan zijn er intermediairs die hierbij kunnen helpen. Deze intermediairs zijn werkzaam bij diverse zorg- en welzijnsorganisaties in Putten. Zo is er altijd iemand in de buurt die kan meekijken met de ouder. Ook Stichting Leergeld Randmeren en Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen aanvragers ondersteunen”, aldus Tanja van Driel van WelzijnPutten.

Meer informatie
Meer informatie over Sam& is te vinden op www.samenvoorallekinderen.nl. Contactpersoon voor Sam&Putten is Tanja van Driel. Zij is bereikbaar via het e-mailadres: [email protected].