​Eten en koken op landgoederen en kastelen

Foto: Eigen foto

Vorige week verscheen het boek ‘Lekker Gelderland’. Dit boek is een eigen uitgave van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) over eten en koken door de eeuwen heen.

Al lezend maken belangstellenden een tijdreis door het rijke culinaire erfgoed van Gelderland, langs terreinen, gebouwen, interieurs, collecties en historische gebeurtenissen. Op het ritme van de seizoenen ontdekken lezers zevenhonderd jaar eetcultuur op Gelderse kastelen en landgoederen.  Het boek is rijk geïllustreerd met de lekkerste historische recepten van de middeleeuwen tot en met de negentiende eeuw, vertaald naar het nu. Zo kook en proeven belangstellenden deze heerlijke, verrassende en eeuwenoude gerechten gewoon thuis.

Het boek is niet alleen leuk om cadeau te geven. Kopers steunen er ook nog eens natuur en erfgoed in Gelderland mee. Het boek is te bestellen via www.glk.nl/webwinkel  voor 19,50 euro (incl. verzendkosten) of te verkrijgen in een van de kasteelwinkels van GLK voor slechts 14,95 euro.