In de Week van de Mediawijsheid wordt stilgestaan bij gezond mediagebruik

Foto: Eigen foto

Van 6 tot en met 13 november vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. In deze themaweek kunnen belangstellenden zelf uitvinden hoe ze media kunnen gebruiken om gezond te blijven en het beste uit zichzelf te halen. Dat is voor iedereen anders.

Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert voor docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren zowel thuis als in de klas diverse activiteiten die aansluiten op het thema, leuk voor jong én oud!

Over een gezond mediamenu gesproken 
In de Week van de Mediawijsheid met als thema ‘media en gezondheid’ wordt stilgestaan bij gezond mediagebruik. Dat gezond mediagebruik belangrijk is weten we, maar hoe zorgen we voor een goede balans? Waar legt men de grens, hoe kiest men bewust en hoe voeren ouders/verzorgers het gesprek met een kind over media? Tijdens een webinar op dinsdag 10 november neemt Denise Bontje belangstellenden mee in de wereld van het kind en beantwoordt ze vragen én meer. Deze webinar is er voor iedereen die wil weten wat er mogelijk is en waarom het zo belangrijk is? Wie kan er wel wat tips gebruiken voor een gezond mediamenu? Aanmelden voor deze webinar is dan zeker interessant.

Zoek een weg door Alfabet met Bee Bot
Zie die boksende beren, die broccoli in bikini op de bloemetjesbank en de baby die in de bolderkar zijn buik laat zien? En wat doet die banaan toch in die badkuip bovenop de berg? Met het boek Alfabet van Charlotte Dematons kunnen kinderen, ouders en grootouders op 11 november in de Bibliotheek van Putten en Ermelo aan de slag. Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden zijn te vinden in dit boek vol verrassende vondsten. Daarna mogen deelnemers robotje Bee Bot helpen de juiste letter te vinden op het letterbord. Hij heeft hulp nodig, dus ga samen op weg naar de juiste letter.

Minicursus 3D printen ‘Print je Game’ 
Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt minicursussen aan voor kinderen vanaf 9 jaar. Via deze korte cursussen maken kinderen in drie middagen kennis met digitale toepassingen en (maak)technieken, zoals bijvoorbeeld programmeren. Ontdekken en oefenen zijn hierbij de sleutelwoorden. (Jonge) bezoekers kunnen op deze manier laagdrempelig, toegankelijk en betaalbaar kennismaken met techniek en hun digitale vaardigheden spelenderwijs stimuleren.

Humoristische lezing ‘Puberbrein’ 
Pubers in huis? Dit is een lezing voor ouders, verzorgers, opa, oma’s, trainers, docenten en iedereen die regelmatig met pubers te maken heeft. De lezing door Aletta Smits vindt live plaats in de Nestlézaal in Veluvine Nunspeet op donderdag 12 november om 19.30 uur en voor de rest van Nederland via een livestream. Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Noordwest Veluwe en Nuborgh College Veluvine.

Meer informatie of aanmelden voor een van deze activiteiten? Kijk dan op de website van de bibliotheek.