Commerciele sneltest Covid-19 ook beschikbaar in Putten

Foto: Redactie

Vanaf morgen (woensdag 28 oktober) is het ook in Putten mogelijk om een Covid-19 sneltest te doen, waarbij de uitslag in 15 minuten bekend is. Voor deze sneltest kunnen belangstellenden terecht in De Aker aan het Fontanusplein.

De test is 99,3 procent nauwkeurig, heeft een CE-verklaring en IDV-keurmerk en voldoet aan de EU-richtlijn. De kosten voor deze sneltest bedrage 44.95 euro per testmoment. De uitslag wordt beoordeeld door een gediplomeerd medisch specialist.

Snel inzicht en duidelijkheid
Met deze corona sneltest kan via een vingerprik gecontroleerd worden of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Indien men met het virus in aanraking is geweest zal het lichaam hiertegen na twee tot drie dagen antistoffen aanmaken, na drie tot zeven dagen zijn deze aantoonbaar. Deze IgM antistoffen zullen met de test zichtbaar zijn. Tot maanden na het doorlopen van de coronabesmetting toont de COVID-19 IgG/IgM test de aangemaakte antistoffen aan waarmee inzichtelijk wordt dat men zeer waarschijnlijk immuun is, of nog niet besmet is geweest. In het laatste geval kan men dus nog besmet worden. De corona sneltest is een professioneel diagnostisch hulpmiddel bij de diagnose op (reeds doorlopen) besmetting met het coronavirus.

Deze commerciele teststraat is een initiatief van Bettie Hendriksen en Lydia van Grol. Zij hebben dit enige tijd geleden al geintroduceerd in Amersfoort en starten vanaf woensdag ook in Putten. Het doel van de dames is om mensen met klachten gerelateerd aan corona zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen.

Aanvragen kunnen gedaan worden via www.sneltestpunt.nl.