Stichting ‘Samen Verder Putten’ geeft aan 5 mei toch een feestelijke kleur

Om de bevrijding van ons dorp op 18 april 1945 te vieren is een vlag ontworpen. Het initiatief om een bevrijdingsvlag te maken ter gelegenheid van het 75e bevrijdingsjaar is genomen door Erik van de Poll, bestuurslid van de Stichting ‘Samen Verder  Putten’.

De vlag is ontworpen door een leerling van het Christelijk College Groevenbeek Putten. De leerlingen kregen een studieopdracht mee om een ontwerp te maken voor deze vlag. Een deskundige jury heeft uit de circa vijftig ontwerpen het mooiste ontwerp uitgekozen waarna het ontwerp grafisch verder is vormgegeven door Bram & Maggie.

De vlag is vanaf morgen (vrijdag 10 april) voor 17.50 euro te koop bij Ko Jager Cigars and Interior, NOW Fashion en bij de twee bakkerswinkels van Harrie van Looijengoed. Er zijn in eerste instantie honderd van deze vlaggen in productie genomen, maar als de vlag snel is uitverkocht dan is er nog een mogelijkheid voor een tweede productielijn.

Harrie van Looijengoed heeft een speciale bevrijdingstompouce gemaakt waarop het ontwerp van de vlag wordt gebruikt. Het gebak is uiteraard te koop in de twee winkels van Harrie van Looijengoed. De verkoop van deze speciale tompoucen start ook op vrijdag 10 april.

Vanavond (donderdag 9 april) worden er al vijftig bevrijdingsvlaggen door het hele dorp opgehangen.