CDA wil duidelijkheid over gevolgen Coronavirus (COVID-19) voor Gelderland

Foto: Eigen foto

Het kabinet maakte gisteren (zondag 15 maart) verregaande maatregelen bekend om een verdergaande verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) in te dammen. “Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor onze provincie, onze inwoners en ondernemers”, aldus Statenlid Daisy Vliegenthart.

“Het CDA mist de informatievoorziening op Gelders niveau. Wij willen graag dat er in kaart wordt gebracht hoe wij met onze Gelderse instrumenten ondersteuning kunnen geven aan inwoners en ondernemers in deze moeilijke tijden.”

Daarom wil de CDA fractie van het college van Gedeputeerde Staten weten welke maatregelen de provincie neemt om verspreiding te beperken en of de te nemen maatregelen afgestemd worden met onze buurprovincies Brabant, Utrecht, Overijssel en Limburg. Ook wil de fractie weten of er contact is met de Duitse regering en Noordrijn-Westfalen (NRW) over hun aanpak en de consequenties voor de inwoners en bedrijven in de grensregio.

Vliegnthart vervolgt: “Ook willen wij dat de Provincie Gelderland zo spoedig mogelijk in kaart brengt waar wij als Provincie ondersteuning kunnen bieden aan ondernemers die, door het coronavirus en de gevolgen daarvan, het moeilijk hebben en op welke manieren wij inwoners kunnen ondersteunen op het gebied van bijvoorbeeld leefbaarheid en mobiliteit.”