Boekenweek staat in het teken van ‘rebellen en dwarsdenkers’

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Van 7 tot en met 15 maart is het Boekenweek. Denk eens dwars en doe rebels! Tijdens deze speciale week worden er diverse activiteiten georganiseerd. Haal alles uit de Boekenweek en geniet van een leuk avondje uit met Joris Luyendijk of bezoek de toneelbewerking ‘De Aanslag’.

De 85ste Boekenweek staat in het teken van ‘rebellen en dwarsdenkers’. Boeken kunnen weerstand oproepen, kunnen verboden worden en verbrand, maar de kracht van de woorden laat zich niet temmen. We hebben dwarsdenkers en ordescheppers nodig om de veranderende wereld te begrijpen.

Joris Luyendijk

Op donderdagavond 19 maart komt de bekende journalist Joris Luyendijk een lezing geven over zijn werk en kijk op de wereld. De lezing begint om 20.15 uur en is een samenwerking tussen Theater Stroud en Bibliotheek Noordwest Veluwe. Je kunt van Joris Luyendijk interessante en scherpe analyses verwachten. Toegangskaarten zijn online te bestellen via www.theaterstroud.nl, bij Bibliotheek Putten en VVV Putten. Signeren aan de boekentafel van Bruna Putten.

De Aanslag

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden. Op 13 maart vanaf 20.15 uur is ‘De Aanslag’ te zien in Veluvine Nunspeet. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.veluvinenunspeet.nl.

Boekenweekactie

Nog geen lid van de Bibliotheek? Ontdek wat de Bibliotheek allemaal te bieden heeft en word tijdens de Boekenweek (7 tot en met 14 maart) lid van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Belangstellenden die tijdens de Boekenweek óf op 19 maart tijdens de literaire avond met Joris Luyendijk lid worden, ontvangen gratis het gesigneerde boek ‘Het zijn net mensen’ van Joris Luyendijk. De bibliotheekactie is alleen geldig bij Bibliotheek Noordwest Veluwe, tijdens de Boekenweek van 7 tot en met 14 maart (zondags gesloten). De volledige actievoorwaarden zijn te vinden op de website van de Bibliotheek, www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl.